Visie & info

Toekomst Bunsbeek is een traditionele, familiale club die werd opgericht in 1956. De club kende binnen haar geschiedenis hoogtes en laagtes, zoals elke vereniging. Het grootste deel bracht de voetbalclub door in derde provinciale. Lang kon de club teren op een succesvolle jeugdwerking.

Vandaag liggen de kaarten enigszins anders. De groots uitgebouwde jeugdwerking in de naburige gemeenten maakte het onze club niet gemakkelijk om zelf opnieuw een succesvolle jeugdwerking op te zetten. Ouders gaan op zoek naar een zo goed mogelijke jeugdopleiding met professionele omkadering. Daarnaast is het niet langer eenvoudig om een jeugdspeler op te leiden tot deze het zou schoppen tot een speler van het eerste elftal. Het vrije verkeer van spelers maakt dat quasi onmogelijk, zelfs voor clubs met een stabiele jeugdwerking.

De club heeft de jeugdwerking (U6, U9, ...) dan ook moeten pauzeren. Dit betekent echter niet dat de club niet meer wenst in te zetten op jeugdwerking. Wanneer opportuniteiten zich voordoen, wenst de club hier zeker opnieuw stappen in te zetten, in de mate van het mogelijke. Samenwerkingsverbanden met omringende clubs worden daarbij niet uitgesloten. Bovenal willen we dan een betaalbare jeugdopleiding aanbieden waarin plezier wordt gekoppeld aan resultaat.

De club startte met Gunther Roosen een nieuw project in 2022.

Onze visie

Vandaag zoekt de club voor eerste elftal en reserven

  • spelers uit de omgeving
  • spelers met gezonde sportieve ambitie
  • spelers waarbij plezier in het spel belangrijk is
  • spelers met respect voor vrijwilligers, supporters, staf en bestuur
  • spelers waarvoor het financiële niet dé belangrijkste drijfveer is
  • spelers die hun kennis willen doorgeven aan een nieuwe generatie spelers
  • jonge spelers die hun kans willen wagen in een eerste elftal

De club biedt

  • een stabiele begeleiding 
  • een familiale sfeer
  • een gezonde omgeving gesteund door de gemeente

De ambitie voor 2023-2024 is een plaats in de top 3 en op termijn opnieuw in derde provinciale spelen.

De club volgt dus de visie op amateurvoetbal na Corona en trekt lessen uit het verleden. De taak van vrijwilligers en medewerkers wordt op die manier terug herleid tot het gezond leefbaar houden van een dorpsclub, zonder slaaf te worden van te hoge financiële lasten.

Dankzij de steun van de gemeente wil de club tegen 2025 uitgroeien tot een groene, energiebewuste club die hernieuwbare energie hoog in het vaandel draagt. De club wil bovendien inzetten op het moderniseren/renoveren van de eigen terreinen. 

De terreinen van de club zijn ingekleurd als recreatiegebied en zullen deze bestemming ook behouden in de toekomst.

De hoofdbetrachting blijft het gezond voortbestaan van een voetbalclub in de eigen gemeente.